Cake cabillaud-poireau de Clarisse
The recipe is presented in English below the French version.
Pour 6 personnes
Préparation : 30 minutes
Cuisson : 45 minutes
3 œufs
150g de farine
1 sachet de levure
10cl d’huile
12,5cl de lait
100g de gruyère râpé
200g de filet de cabillaud
150g de poireaux
1 cuillerée à soupe d’huile d’olive
½ cuillerée à café de curry
20g de beurre
10cl d’eau
Sel, poivre
Préchauffer le four 180°C.
Faire saisir les filets de cabillaud a la poêle bien chaude avec 1 cuillerée à soupe d’huile d’olive, ajouter le curry et réserver.Faire revenir les poireaux coupés en lamelles dans la même poêle avec le beurre et l’eau pendant 10 minutes. Saler, poivrez et réserver.
Dans un saladier, travailler au fouet les œufs, la farine et la levure et incorporer petit à petit l’huile et le lait. Ajouter le gruyère râpé ainsi que le cabillaud et les poireaux et mélanger. Verser le tout dans un moule et enfourner pour 45 minutes.
Déguster tiède ou froid, avec de jeunes pousses de salade par exemple.
Clarisse’s cod and leek cake
Serves 6
Preparation time: 30 minutes
Cooking time: 45 minutes
3 eggs
150g flour
1 tsp baking powder
10cl oil
12.5cl milk
100g grated cheese
200g cod fillet
150g leeks
1 tbsp olive oil
½ tsp curry
20g butter
10cl water
Salt, pepper
Preheat the oven to 180°C.
Cook the cod fillets in a hot frying pan with 1 tbsp of olive oil, add the curry, and keep on the side. In the same pan, cook the chopped leeks with butter and water for 10 minutes. Add salt and pepper and keep on the side.
In a large bowl, whisk the eggs, flour and baking powder then add little by little the olive oil and milk. Add the grated cheese, then the cod and the leeks and mix everything together. Pour the mixture in a cake mould and put in the hot oven for 45 minutes.
This cake can be eaten warm or cold, with baby lettuce leaves, for instance.